De LIFO Methode

LIFO® (Life Orientations) biedt een genuanceerd beeld van hoe mensen zich bij voorkeur gedragen en de ontwikkelingskansen die daarmee gepaard gaan. Het is een wereldwijd verspreid gedragsmodel, ontwikkeld door Dr. Allan Katcher en Dr. Stuart Atkins.

De LIFO® methode vertrekt vanuit de visie dat nieuw gedrag moeilijk aan te leren is en dat je efficiënter werkt wanneer je inspeelt op persoonlijke sterktes. Met LIFO® ontdek je de gedragsvoorkeuren en sterktes van jezelf, anderen, teams en organisaties en leer je hierop verder bouwen.

Time-Out is LIFO-licentiehouder. Met het unieke ontwikkelingsinstrument LIFO bereiken we bij onze klanten uitstekende resultaten.

 

Meer persoonlijke effectiviteit

lifo methodiek bij time-out

LIFO® biedt inzicht in persoonlijke waarden, drijfveren, sterktes en de risico’s wanneer iemand in zijn of haar sterktes overdrijft. Door bewuster om te gaan met de eigen gedragsvoorkeuren verhogen managers en medewerkers hun productieve impact bij verschillende situaties en uitdagingen.

Een betere communicatie en samenwerking

lifo methode

LIFO® brengt de gedragsvoorkeuren van de teamleden aan het licht en verklaart waarom samenwerking soms wel of soms niet lukt. In workshops of coaching creëer je wederzijds respect voor ieders unieke bijdrage en leer je met verschillende gedragsstijlen om te gaan.